Castelló selecciona les ubicacions de sis parcs infantils a través d’una consulta ciutadana

visita jardines del puerto (1)
image-391469

El districte Nord registra la major participació amb un 45% dels vots registrats en la consulta impulsada per Sostenibilitat Ambiental

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Castelló ha tancat la consulta ciutadana sobre la ubicació de sis nous parcs infantils, un per cada districte de la ciutat. Els usuaris que han votat a través de l’enquesta del canal Castelló Participa han optat per la plaça Antiga Corona d’Aragó (districte Nord); la plaça Juan Bautista Porcar (districte Sud); el parc Geòleg Royo (districte
Est); el parc Pont de Ferro (districte Oest); la plaça del Pinar (en el Grau) i la plaça Borrull (districte Centre).

Aquesta actuació s’emmarca dins del programa de millora de parcs i jardins, segons ha explicat la regidora Sara Usó, que compta amb un pressupost global de 90.000 euros pel que a cadascun dels sis parcs infantils es destinaran 15.000 euros. La consulta apel·lava a la col·laboració de la ciutadania per a triar la ubicació més adequada en cada districte entre tres opcions possibles en cadascun dels districtes.

En el districte Nord, es proposava situar aquest parc infantil en la plaça Antiga Corona d’Aragó (ubicació triada); en el Racó de la Torreta o en el carrer Sant Fernando creue amb carrer Martínez de Tena. Les opcions plantejades per al districte Sud eren la plaça Juan Bautista Porcar (emplaçament seleccionat); la plaça Vilanova d’Alcolea i el carrer Pascual Asencio Hernández, entrada al col·legi Estepar.

Per al districte Est se suggerien com a possibilitats el parc Geòleg Royo (finalment triat); la plaça de l’Espigol o en la zona infantil del grup Taxida, en el carrer Columbretes. Les ubicacions proposades per al districte Oest eren la plaça Xalet, en el barri Sant Lorenzo; la urbanització Les Galeres o el parc Pont de Ferro (espai triat), a l’entorn del CEIP Enric Soler i Godes.

En el Grau es plantejaven com a opcions la plaça Miquel Peris; el Jardí del Port o la plaça del Pinar, entre carrer Dolçainers i Tirant el Blanc, que ha sigut la ubicació seleccionada, mentre que per al districte Centre les opcions entre les quals es pot votar són la plaça Botànic Calduch; la plaça Constitució o la plaça Borrull, on finalment se situarà el nou parc infantil.

 

Usó ha explicat que prop de 200 persones han deixat el seu vot en el canal Castelló Participa. Segons ha explicat l’edil, el districte on més participació s’ha registrat ha sigut en el Nord, on s’han registrat el 45% dels vots totals d’aquesta consulta sobre parcs infantils.

La entrada Castelló selecciona les ubicacions de sis parcs infantils a través d’una consulta ciutadana aparece primero en Valencia Noticias.

Valencia Noticias