La Policia Local impulsa un pla d’acció en els entorns escolars amb la comunitat educativa

València Noticies | Redacció.- La Policia Local de València ha impulsat un pla d’acció en els entorns escolars dirigit a arreplegar i actualitzar les necessitats dels centres educatius de la ciutat. La regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha presentat hui el projecte, acompanyada de l’intendent general en cap de la Divisió de Trànsit, Abelardo Gil, i la cap provincial de Trànsit, María Dolores Pérez.

Sandra Gómez.
image-385764

Nombrosos policies de barri i directors de col·legis públics de València han assistit a la presentació d’estos programes d’educació viària, que es preveu desenvolupar durant el pròxim curs 2016-2017 als centres escolars de la ciutat. Durant la trobada, els responsables de seguretat i educació viària de la Policia Local han donat a conéixer els membres de la comunitat educativa les directrius del pla.

“Des de la Policia Local de València volem fomentar el treball que realitzen els policies de barri en els centres i en els entorns escolars”, ha manifestat la regidora Sandra Gómez, “i per això hem convocat hui esta jornada de treball amb els responsables dels centres escolars de la ciutat”. L’objectiu, ha explicat la delegada, és realitzar un pla d’acció de policia local de València on es puga debatre amb la comunitat educativa el que esta espera de la Policia Local, a fi d’elaborar un projecte que planifique de cara al pròxim curs el treball de suport que ha de dur a terme el cos policial als col·legis públics.

El pla d’acció esmentat, en el qual ja s’ha començat a treballar, arreplegarà situacions que puguen estar produint-se en l’entorn dels col·legis, com ara casos que puguen donar-se d’assetjament escolar, situacions de violència de gènere o altres circumstàncies de caràcter semblant que puguen ser previngudes i atallades.

Presentación del plan de Acción de la PLV en Colegios.
image-385765

Sandra Gómez ha subratllat la necessitat de “fomentar els valors d’igualtat per a atallar situacions futures de violència de gènere i de qualsevol tipus”, i ha destacat la responsabilitat que també té la Policia Local en el tractament d’estos casos. A més, ha destacat “l’important treball que els agents realitzen en l’educació en seguretat viària, de la qual s’han beneficiat més de 16.000 escolars durant l’últim any. Precisament, en este camp ja s’està treballant en noves accions de cara al pròxim curs: nous camins escolars segurs, xarrades, activitats en exteriors…, tot això per a fomentar que els menors puguen interactuar amb el seu entorn i aprendre, a poc a poc, a moure’s per la ciutat amb la màxima seguretat.

La entrada La Policia Local impulsa un pla d’acció en els entorns escolars amb la comunitat educativa aparece primero en Valencia Noticias.

Valencia Noticias